You are here

Καθησυχάζουν φοιτητές για Brexit

11/09/2019 14:01

Αρμόδιοι φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) διαβεβαιώνουν τους φοιτητές από χώρες της ΕΕ ότι ανεξάρτητα από τις τελευταίες εξελίξεις, αυτοί που θα επιλέξουν να ξεκινήσουν την φοίτηση τους σε πανεπιστήμια της χώρας το Σεπτέμβριο του 2020 δεν θα επηρεαστούν από πιθανή έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων (ΚΣΕΣ) Δρ. Άδωνης Αμερικάνος.

Αυτό μεταφράζεται, σημειώνεται, σε συνέχιση του ίδιου ύψους διδάκτρων που ισχύει και σήμερα καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησης τους (αν και έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για πιθανή μείωση των διδάκτρων) αλλά και την συνέχιση του φοιτητικού δανείου για όλη την διάρκεια των σπουδών τους (1,3 ή και 4 έτη).

Όπως αναφέρεται, οι αρμόδιοι υπουργοί, Chris Skidmore, Υπουργός Πανεπιστημίων Αγγλίας, Kirsty Williams, Υπουργός Παιδείας της Ουαλίας και Richard Lochhead Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σκωτίας, διαβεβαίωσαν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι η συνέχιση του ίδιου ύψους διδάκτρων καθώς και η πρόσβαση στα φοιτητικά δάνεια θα ισχύσει και στην περίπτωση της εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
 
Διαβεβαιώσεις για το πιο πάνω έχει εκδώσει και ο Σύνδεσμος Πανεπιστημίων ΗΒ (https://www.universitiesuk.ac.uk/) καθώς και ο πρώην Υπουργός Πανεπιστημίων του ΗΒ Jo Johnson αδελφός του νυν πρωθυπουργού Boris Johnson μετά από την παραίτηση του από το πιο πάνω αξίωμα.