You are here

Το ΚΕΒΕ καταδικάζει την απεργία εκπαιδευτικών

19/09/2019 11:17

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) εκφράζει την έντονη αντίθεση του για τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, και ΠΟΕΔ, στις 23 και 25 Σεπτεμβρίου.

«Η επανάληψη του ίδιου περσινού σκηνικού με τη λήψη και πάλι απεργιακών μέτρων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΕΒΕ καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά, στους γονείς τους και στην κοινωνία, καθώς και την αναταραχή που επιφέρουν στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του κράτους και της οικονομίας.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι οι ετσιθελικές συμπεριφορές δεν ωφελούν κανένα και ότι οι συνεχείς δημόσιες αντιπαραθέσεις και κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών μπορούν να σπάσουν το σκοινί στην παιδεία, με αποτέλεσμα να επιφέρουν ένα μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα στον όλο διάλογο.

«Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα σχολεία δεν είναι ιδιοκτησία τους για να τα κλείνουν όποτε αποφασίσουν. Τα σχολεία ανήκουν στο κράτος και το δικαίωμα της μόρφωσης είναι αναφαίρετο για τα παιδιά μας», σημειώνεται.

Το ΚΕΒΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα, και να προσέλθουν σ’ ένα καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της παιδείας.