You are here

Λεπτομέρειες για υποβολή αιτήσεων για φοιτητικά επιδόματα

30/09/2022 18:51

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων, για παροχή φοιτητικών επιδομάτων από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου του 2022, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας αναφέρει πως η παροχή φοιτητικών επιδομάτων, αφορά φοιτητές/φοιτήτριες από την Ελλάδα, οι οποίοι/ες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και οι οικογένειες των οποίων έχουν ως μόνιμη διαμονή τους την Ελλάδα, καθώς και φοιτητές/φοιτήτριες από την Κύπρο, οι οποίοι/ες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού και οι οικογένειες των οποίων έχουν επαναπατρισθεί.

Οι αιτήσεις παραδίδονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και συγκεκριμένα στη Λευκωσία, στη Γεωργίου Σεφέρη, στην Έγκωμη (πρώην γραφεία Αρχής Κρατικών Εκθέσεων), στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄36, στη Λεμεσό στη Σπύρου Αραούζου 21, στην Αμμόχωστο στην Ελευθερίας 83, Δερύνεια, στη Λάρνακα στην Σπύρου Κυπριανού 42 και στην Πάφο στην Ελευθερίου Βενιζέλου 62.

Επίσης, οι αιτήσεις παραδίδονται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Πόλη Χρυσοχούς στην Ευαγόρα Παλληκαρίδη 1, στο Πελένδρι στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 70 και στο Κολόσσι στην Οδό Αμμοχώστου 67.

Εξάλλου, οι αιτήσεις θα μπορούν να παραδίδονται στα Κέντρα Πολίτη (ΚΕΠΟ) και συγκεκριμένα στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λευκωσίας στην Προδρόμου 100, 2063 Στρόβολος, στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού στην 16ης Ιουνίου 1943 3, 3022 Λεμεσός, στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου, 6023 Λάρνακα, στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Πάφου στην Αριστοτέλη Σάββα 23, 8025 Πάφος, στο Ταχυδρομικό Γραφείο Αγρού στην Γλαύκος Κληρίδης 30, 4860 Αγρός και στο Ταχυδρομικό Γραφείο Κακοπετριάς, στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄20, 2800 Κακοπετριά.

Οι αιτήσεις, παραλαμβάνονται μέχρι και τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022. Επισημαίνεται, ότι δεν θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τονίζεται, ότι οι αιτήσεις δεν θα ελέγχονται κατά την παραλαβή τους. Ελλιπείς ή εκπρόθεσμες αιτήσεις, θα απορρίπτονται.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων από τον ιστότοπο του ΥΠΑΝ: www.moec.gov.cy/ypiresia_foititikis_merimnas/entypa.html.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΗΦ)