You are here

Μέχρι 20 Αυγούστου οι αιτήσεις για εισδοχή σε τεχνικές σχολές

03/08/2021 16:07

Μέχρι τις 20 Αυγούστου έχει δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων εισδοχής για φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.mieek.ac.cy του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Οι αιτήσεις εισδοχής θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές από τις 8:30 μέχρι τις 13:30 καθημερινά μέχρι τις 13:30 της 20ης Αυγούστου 2021.
 
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα προγράμματα σπουδών ανά Επαρχία:
                               
Λευκωσία - Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Ηλεκτρομηχανολογικές-Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία, Γαλακτοκομία – Τυροκομία, Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί.
 
Λεμεσός - Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Ηλεκτρομηχανολογικές-Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία, Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών – Ναυτιλιακά, Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες, Τέχνες Εστίασης, Μαγειρικές Τέχνες.
 
Λάρνακα - Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών,    Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία.
 
Πάφος - Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών,   Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες.

Οι αιτητές/τριες πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική Σχολή που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δηλώσει.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, εάν για οποιονδήποτε λόγο ο/η αιτητής/τρια δεν προσκομίσει το φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα πριν τη λήξη της διορίας, η αίτηση θα θεωρείται άκυρη.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στοιχεία που δηλώνονται κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και δεν τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα στο φάκελο, δεν θα λαμβάνονται υπόψη, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτός φάκελος ο οποίος παραδόθηκε μετά την 20η Αυγούστου 2021.
 
Όλες οι σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης, καθώς επίσης και όλες οι συναφείς πληροφορίες για το θεσμό και τη λειτουργία των ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα, http://www.mieek.ac.cy του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ και από την Κυπριακή Δημοκρατία.