You are here

Μνημόνιο με Ελλάδα για την Ελληνομάθεια

15/06/2022 12:47

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη το Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα Ελληνομάθειας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα έτη 2022-27, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού.

Σύμφωνα με τη δήλωση της κ. Παρισινού, σκοπός του Μνημονίου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς του Ελληνισμού.

Βάσει του μνημονίου οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν μέσω του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην προώθηση και πιστοποίηση της ελληνομάθειας, βάσει του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της ελληνομάθειας για μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία, εντός της Δημοκρατίας, καθώς και στα σχολεία της κυπριακής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην αναβάθμιση και ουσιαστικοποίηση του κοινού πανηγυρισμού της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

Εξάλλου, την Τρίτη, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Προέδρου και των μελών του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου για διετή θητεία. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Δρ Άγγελος Στυλιανού και μέλη οι Δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη, Δρ Θεοδώρα Ζαχαριάδου, Δρ Χριστάκης Γεωργιάδης, Δρ Θεόδωρος Ποταμίτης και Δρ Μιχάλης Ροβανιάς, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.