You are here

Μνημόνιο συνεργασίας δημοσιονομικού συμβουλίου με UCY

27/03/2019 17:50

Το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής της σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας.

Στόχος είναι η εκπόνηση λεπτομερούς χρηματοοικονομικής ανάλυσης των αδυναμιών του δημοσίου χρέους, για την διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης χαιρετίζοντας την συμφωνία είπε ότι «θεωρώ ότι αυτό το μνημόνιο συνεργασίας θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας γιατί σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται η συνεργασία συναδέλφων ακαδημαϊκών που ειδικεύονται σε θέματα που καταπιάνεται το δημοσιονομικό συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβούλιου Δημήτρης Γεωργιάδης στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι «μια κοινωνία για να πάει μπροστά και να πετύχει χρειάζεται μια καλή συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τον ιδιωτικό τομέα και τον κυβερνητικό τομέα ούτως ώστε οι εμπειρίες οι γνώσεις και η τεχνογνωσία και οι απαιτήσεις από την άλλη πλευρά να υπάρχει ένα είδος συναλλαγής που οδηγεί σε αυτές τις βελτιώσεις».

Υπογράμμισε ότι οι χώρες που έχουν αυτή την καλή σχέση των ακαδημαϊκών με την πραγματική οικονομία πάντα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών, Σταύρος Ζένιος ο οποίος θα εκπονήσει την έκθεση με την ομάδα του ανέφερε ότι «υπάρχει μια καλή ευκαιρία να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε τον ανεξάρτητο θεσμό, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, να έχει μια ανεξάρτητη τεκμηριωμένη άποψη για το δημόσιο χρέος».

Πρόσθεσε ότι «αφήνουμε στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο την ερμηνεία των ευρημάτων και τη διαπίστωση αν το χρέος μας είναι προβληματικό ή όχι και εμείς διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για σκοπούς δικής μας έρευνας».

Της Ηρώς Ευθυμίου