You are here

Νομότυπη η εισδοχή φοιτητών με GCE σε ΠΚ και ΤΕΠΑΚ

06/09/2019 15:40

Τα δυο δημόσια Πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ, έχουν δράσει νομότυπα και εντός των προβλεπόμενων εξουσιών, σε σχέση με την εισαγωγή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας στη γνωμάτευση του, το συμπέρασμα της οποίας ανέγνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Σε δήλωση του στο Δημαρχείο Λεμεσού, ο κ.Χαμπιαούρης υπενθύμισε πως αποτάθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση επί του θέματος και σήμερα έλαβε τη σχετική απάντηση, την οποίαν ανέγνωσε.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα "με βάση το περιεχόμενο των πιο πάνω κανονιστικών διατάξεων, οι οποίες από όσα έχουν αναφερθεί ανωτέρω, προκύπτει ότι δεν συγκρούονται με τις διατάξεις του περί διεξαγωγής των παγκύπριων εξετάσεων νόμου".
 
"Έχω την άποψη ότι, εφόσον έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που ορίζονται στις εν λόγω κανονιστικές διατάξεις, τα δυο πανεπιστήμια έχουν δράσει νομότυπα και εντός των προβλεπόμενων εξουσιών", προσθέτει η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.
 
Με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, είπε ο Υπουργός Παιδείας, φαίνεται ότι πολύ σωστά έχουν πράξει τα δυο πανεπιστήμια επί του συγκεκριμένου θέματος.