You are here

Παραδίδονται το φθινόπωρο κλίνες από την Αρχιεπισκοπή στο ΤΕΠΑΚ

03/07/2020 16:20

Eντός τού προσεχούς Σεπτεμβρίου θα διατεθούν για φοιτητές του ΤΕ.ΠΑ.Κ. στη Λεμεσό 200 κλίνες, από σύνολο 300,  στη νέα  φοιτητική εστία που ανεγείρεται με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, απέναντι από τον νεόδμητο Ιερό Ναό των Οσίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου, κοντά στο Τσίρειο στάδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος  σε συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη και την διοίκηση του ΤΕΠΑΚ. Όπως αναφέρεται, εντός των επόμενων ημερών θα οριστικοποιηθούν οι επί μέρους διευθετήσεις ώστε με την ολοκλήρωση του έργου το φθινόπωρο, οι φοιτητικές εστίες να αξιοποιηθούν άμεσα από τους φοιτητές.

Με την καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας, αμβλύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ποιοτικής φοιτητικής στέγασης στη Λεμεσό με προσιτό κόστος, δηλαδή με ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 200 ευρώ μηνιαίως ανά φοιτητή, ανέφερε ο Πρύτανης, Παναγιώτης Ζαφείρης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ο Τεχνικός Διευθυντής τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Στέλιος Γεωργίου, ανέφερε ότι οι εστίες που ανεγείρονται θα έχουν κόστος γύρω στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ύψος του ενοικίου δεν θα ξεπερνά τα €200. Τα  δωμάτια είναι ευρύχωρα, μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ώστε να εξυπηρετήσουν φοιτητές με αναπηρίες, πρόσθεσε. Στους χώρους των φοιτητικών εστιών θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, αναγνωστήρια, γυμναστήρια, κουρείο και καφεστιατόριο, προσφέροντας την ευκαιρία στους φοιτητές και για μελέτη, άσκηση και ψυχαγωγία, σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι "το μόνο που θα χρειάζονται οι φοιτητές για τις εστίες που ετοιμάζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή, θα είναι μόνο η βαλίτσα με τα προσωπικά τους είδη. Όλα τα υπόλοιπα θα τους τα έχουμε έτοιμα»