You are here

Πορεία διαμαρτυρίας από γονείς Μέσης για εξετάσεις τετραμήνων

02/04/2022 07:20

Επαληθεύονται οι διαπιστώσεις και επισημάνσεις των Οργανωμένων Γονιών αναφορικά με τις στρεβλώσεις και τις ασάφειες πολλών εξεταστικών δοκιμίων στις εξετάσεις Α’ τετραμήνου, αναφέρει δελτίο Τύπου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης που καλεί σε πορεία στις 7 Απριλίου.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι η αρμόδια αρχή "αρνήθηκε να παραδεχθεί τις αδυναμίες τόσο της ίδιας της νομοθεσίας όσο και πολλές αδυναμίες κατά την εφαρμογή της και να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που θα αναιρούσαν τη θυματοποίηση των μαθητών, οι οποίοι είχαν να λύσουν τέτοιου είδους εξεταστικά δοκίμια".

Προσθέτει ότι η κατάσταση προκαλεί λύπη, αγανάκτηση, ερωτηματικά, καθώς και ανησυχία για τις εξετάσεις του Β τετραμήνου.

"Η άρνηση αυτή (της αρμόδιας αρχής) οδήγησε τη Συνομοσπονδία να πάρει την απόφαση να κατέλθει σε πορεία διαμαρτυρίας στις 7 Απριλίου. Καλούμε όλους τους γονείς να πορευθούν μαζικά μαζί μας, σε μία δυναμική προσπάθεια αλλαγής του τρόπου αξιολόγησης των παιδιών μας ούτως ώστε να σταματήσει η θυματοποίησή τους και η υποθήκευση των ονείρων τους για το μέλλον", αναφέρει.