You are here

ΠΑΣΕΧΑ Vs Τάσσου για τη Claridge

12/02/2003 17:50
«Λασπολογία» απαντά το επιτελείο του Τάσσου

Δεν πούλησε CLA


Βολές εναντίων του υποψηφίου προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου για τη συμμετοχή και το ρόλο του στο ΔΣ της Claridge Investments Ltd εξαπέλυσε το απόγευμα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών.

Ο ΠΑΣΕΧΑ παρουσίασε περιληπτικό σημείωμα της έκθεσης του πορίσματος των ποινικών ανακριτών Θεοφάνη Αναστασίου και Πανίκου Χριστοφόρου αναφορικά με ενέργειες του ΔΣ της Claridge (του οποίος ο Τ. Παπαδόπουλος διετέλεσε μέλος ), για το οποίο όπως ισχυρίζεται ο σύνδεσμος, ο κύριος Παπαδόπουλος είναι ύποπτος για τα υπό διερεύνηση ποινικά αδικήματα. Η ηγεσία του ΠΑΣΕΧΑ συνέδεσε την εμπλοκή του κυρίου Παπαδόπουλου με τα συμπεράσματα της έκθεσης ότι έγιναν εσκεμμένες ενέργειες από την εταιρεία με απώτερο σκοπό το κέρδος και «ότι πρόκειται για μια προσχεδιασμένη και καλοστημένη παγίδα που οδήγησε στην εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού αλλά και των χρηματιστηριακών πραγμάτων του τόπου», ισχυριζόμενη ότι ο κύριος Παπαδόπουλος εμπλέκεται σε αυτές τις ενέργειες.

Ωστόσο, σε κανένα σημείο ούτε στο σημείωμα ούτε κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, η ηγεσία του ΠΑΣΕΧΑ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της κατά του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου. Σημειώνεται ότι στο σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΑΣΕΧΑ επισημαίνετε ότι «οι ύποπτοι (σ.σ. μέλη του ΔΣ της Claridge Investments Ltd) δεν έχουν ανακριθεί αναμένοντας τις οδηγίες του γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Πως απαντά ο Τάσσος

Άμεση ήταν η απάντηση του επιτελείου του Τάσσου Παπαδόπουλου στις κατηγορίες του ΠΑΣΕΧΑ. Με γραπτή δήλωση που έκανε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος τύπου του κ. Παπαδόπουλου, Μάριος Κάρογιαν, κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΕΧΑ για «σκόπιμη και οργανωμένη προεκλογική λασπολογία». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από το ότι η Έκθεση των Ποινικών Ανακριτών έχει διαρρεύσει αποσπασματικά σε χέρια αναρμόδιων προσώπων». Επισημαίνεται επίσης « το γεγονός ότι η οποιαδήποτε έκθεση και τα συμπεράσματα Ποινικών Ανακριτών νομιμοποιείται μόνο εφόσον τεκμηριωθεί και υιοθετηθεί από τη Γενική Εισαγγελία, πράγμα που δεν έχει γίνει στην προκειμένη περίπτωση».

Ο κ. Κάρογιαν κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΕΧΑ και τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Παπαδόπουλου για «άμεση διαπλοκή», που επιβεβαιώνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τόσο από τα πιο πάνω, όσο και από το γεγονός ότι η Έκθεση των Ποινικών Ανακριτών φέρει ημερομηνία 16.12.02, που όμως επελέγη να διαρρεύσει, 72 ώρες πριν τις προεδρικές εκλογές».

«Είναι ηλίου φαεινότερο» συνεχίζει η ανακοίνωση, «ότι αν υπήρχε θέμα, το αρμόδιο όργανο, δηλαδή η Γενική Εισαγγελία θα είχε δημοσιοποιήσει την έρευνα και ασφαλώς θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα».

Ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Κάρογιαν, «έχει πρωτοβουλιακά απαντήσει με κάθε λεπτομέρεια γύρω από το θέμα και δήλωσε με τον πιο σαφή, κατηγορηματικό και αναντίλεκτο τρόπο ότι ο ίδιος δεν έχει προβεί σε πώληση καμίας μετοχής της Claridge, πράγμα που καταδεικνύει σαφέστατα ότι ουδεμία πρόθεση είχε να επωφεληθεί σε βάρος του οποιουδήποτε».

Η δήλωση αναφέρει τέλος ότι ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Του Κυριάκου Κυριακίδη