You are here

Νέα κόντρα ΠΑΣΕΧΑ - XΑΚ - Ο Τ. Κολέ μιλά για "φίμωση της αλήθειας"

14/05/2001 20:51
Προς νέα σύγκρουση βαίνουν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) και οι αρμόδιες αρχές του ΧΑΚ. Αφορμή για τη νέα κόντρα φαίνεται να έδωσε σειρά δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων που φέρουν τις Χρηματιστηριακές Αρχές να λαμβάνουν νομικά μέτρα εναντίον (μεταξύ άλλων) του νομικού σύμβουλου του ΠΑΣΕΧΑ Χρίστου Κληρίδη ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος την περασμένη βδομάδα στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" φέρει τις χρηματιστηριακές αρχές να έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς τους συμβούλους για καταχώρηση αγωγών για λίβελο με αφορμή δηλώσεις του δικηγόρου Χρίστου Κληρίδη αλλά και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία αρμόδιοι λειτουργοί του Χρηματιστηρίου ευθύνονται για τα κακώς έχοντα στο ΧΑΚ.

Με σημερινή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΧΑ Τάκης Κολέ κατηγορεί τις αρμόδιες αρχές ότι "προσπαθούν να τα βάλουν με τον ΠΑΣΕΧΑ και το δικηγόρο Χρ. Κληρίδη σε μια προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας". Ο κ. Κολέ κατηγορεί επίσης τις αρχές για διοχέτευση στον τύπο αυτού του είδους πληροφοριών.

Απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται από τη νέα ρήξη στις σχέσεις ΠΑΣΕΧΑ - ΧΑΚ αναμένεται να δοθούν στην εφ' όλης της ύλης δημοσιογραφική διάσκεψη που θα δώσει Σύνδεσμος την ερχόμενη Πέμπτη στην αίθουσα επενδυτών του Χρηματιστηρίου. Στη διάσκεψη θα γίνει εκτεταμένη αναφορά στα αιτήματα του ΠΑΣΕΧΑ όπως και στις σχετικές απαντήσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.