You are here

Ο ΠΑΣΕΧΑ παίρνει την νομική οδό για ικανοποίηση των αιτημάτων των επενδυτών

08/05/2001 13:57
Εντείνονται οι πιέσεις των επενδυτών

Σημαντική για τα χρηματιστηριακά δρώμενα φαίνεται να είναι η αυριανή συνάντηση που ο διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) στη Λάρνακα. Και αυτό γιατί πέραν των παγίων αιτημάτων του ΠΑΣΕΧΑ για λήψη μέτρων "με στόχο την κάθαρση και εξυγίανση του χρηματιστηριακού θεσμού", ο Σύνδεσμος θα συζητήσει αύριο και νομικά θέματα και πιθανές παρανομίες που έγιναν σε βάρος των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του ΠΑΣΕΧΑ θα συζητηθούν "οι αγωγές των επενδυτών" στη παρουσία νομικών συμβούλων οι οποίοι θα παρέχουν νομικές συμβουλές. Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τον Σύνδεσμο είναι η καθυστέρηση στην έκδοση και παράδοση τίτλων στους επενδυτές πέραν των 9 ημερών, η αγορά μετοχών σε παραπλανητικές φουσκωμένες τιμές, η μη εκτέλεση εντολών, το short selling από χρηματιστές, οι παραπλανητικές διαφημίσεις, ανακοινώσεις, δηλώσεις εταιρειών, χρηματιστών, και διοικητικών συμβούλων εταιρειών, η μη επιστροφή χρημάτων η κακή διαχείριση κεφαλαίων από επενδυτικές και άλλα.

Την πρωτοβουλία του ΠΑΣΕΧΑ συγχαίρει με σημερινή της ανακοίνωση η Μαχητική Κίνηση Πολιτών, η οποία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Με δηλώσεις του στη Stockwatch, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Κώστας Πασχάλη επισήμανε ότι "οιαδήποτε δραστηριότητα του ΠΑΣΕΧΑ συμβάλλει στην εξυγίανση του χρηματιστηριακού θεσμού και στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων δεν μπορεί παρά να χαίρει της στήριξης της ΜΑΚΙΠΟ".