You are here

ΠΑΣΕΧΑ: Εύγε σε όσους επιστρέφουν τα χρήματα

23/08/2002 12:43
Ο ΠΑΣΕΧΑ χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Louis Hotels να επιστρέψει χρήματα σε όσους από τους δικαιούχους τα ζητήσουν. Με δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι στη «SW» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΧΑ, Δημήτρης Χατζήπαπας, επικρότησε την ενέργεια της εταιρείας δηλώνοντας παράλληλα ότι το παράδειγμά της πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

O κ. Χατζήπαπας αναφερόταν σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Louis Hotels που καλεί όσους επενδυτές επιθυμούν να τους επιστραφούν τα χρήματα που επένδυσαν στην εταιρεία να αποταθούν γραπτώς στην γραμματεία της εταιρείας. Η Louis είναι η πρώτη εταιρεία που δηλώνει πρόθεση να επιστρέψει τα χρήματα σε επενδυτές μετά τη ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας στις 25 Ιουλίου 2002.

«Καλούμε και τις υπόλοιπες εταιρείες που εισέπραξαν χρήματα και δεν μπήκαν στο ΧΑΚ να τα επιστρέψουν», είπε ο κ. Χατζήπαπας, «δείχνοντας ήθος και αξιοπιστία». Η προσφυγή στα δικαστήρια για επιστροφή των χρημάτων, συνέχισε ο πρόεδρος των επενδυτών, δεν είναι η επιθυμητή οδός. «Το καλύτερο θα ήταν τα χρήματα να επιστρέφονταν με τη συναίνεση των εταιρειών», κατέληξε.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή από το ΧΑΚ, η Louis Hotels εισέπραξε από το επενδυτικό κοινό ποσό ΛΚ 1,3 εκατομμυρίου.

Το 2000 και άλλη εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να επιστρέψει χρήματα σε επενδυτές χωρίς όμως να το πράξει πλήρως.