You are here

Στο επίκεντρο η κλιματική αλλαγή

20/02/2019 17:45

Την πρωτοβουλία του για ένα συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον καταξιωμένο Καθηγητή Τζέφρι Σαξ, τον οποίο δέχθηκε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Καθηγητής είναι Διευθυντής του Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κολούμπια των Η.Π.Α., καθώς και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Κύπρου.

Στη συνάντηση, συζήτησαν θέματα σχετικά με την απειλή της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε στον κ. Σαξ την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ίδιος για ένα συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος για τις ενέργειες των κρατών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σε μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, σε σχετικές παρεμβάσεις που έκανε τόσο στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στην πρόσφατη Τριμερή Σύνοδο στο Ισραήλ, αλλά και στην εισήγηση που θα καταθέσει στην επικείμενη Σύνοδο Ε.Ε. – Αραβικών Χωρών, στην Αίγυπτο.

Από πλευράς του ο Καθηγητής Σαξ εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπέβαλε και δικές του εισηγήσεις επί του θέματος.

Κατά τη συνάντηση, παρόντες ήταν και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.