You are here

Νέα διαφωνία για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

20/04/2022 14:46

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης Ακάμα «διαφωνεί κάθετα με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ σχετικά με το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα το οποίο βρίσκεται υπό τελική αξιολόγηση από Περιβαλλοντική Αρχή».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί ο πολίτης να καταλήξει από την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ είναι ότι το κόμμα «φαίνεται ότι τα βρήκε με το Κίνημα Οικολόγων για συνεργασία τους στις Προεδρικές εκλογές του 2023».

Προσθέτει ότι «διαφορετικά δεν εξηγείται το πισωγύρισμα του ΑΚΕΛ το οποίο πριν λίγους μήνες συμφωνούσε με το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και την ηπία ανάπτυξη μέσω του Σχεδίου».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «αξιωματούχοι βουλευτές του ΑΚΕΛ ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωναν ικανοποιημένοι με το Διαχειριστικό Σχέδιο Ακάμα και το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα όπως παρουσιάστηκε στην Επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας».

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης Ακάμα αναφέρει, ακόμη, ότι «το ΑΚΕΛ με την ανακοίνωσή του μετά από το πρώτο ολίσθημα με την τριχοτόμηση των Κοινοτήτων Ακάμα προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στους ιδιοκτήτες και τις κοινότητες Ακάμα, εκμεταλλευόμενο την θέση της Κοινότητας Ίννιας ότι δεν την ικανοποιεί το Τοπικό Σχέδιο εφόσον δεν τους έχουν δοθεί μέσω αυτού, αναπτυξιακά δικαιώματα στην παραλία της Λάρας».

Καταλήγοντας ο Σύνδεσμος καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη «να προχωρήσουν με την ολοκλήρωση του Τοπικού Σχεδίου και στην εξαγγελία του καθώς και να δώσουν τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχει υποσχεθεί γραπτώς το ΑΚΕΛ και που φυσικά θα αρνηθεί».