You are here

Διαμαρτυρία για προκήρυξη προσφορών για παραλίες στο Παραλίμνι

04/01/2022 18:56

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου διοργανώνει το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιανουαρίου, η τοπική ομάδα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Θαλασσίων Αθλημάτων, για την προκήρυξη προσφορών για διευκολύνσεις σε παραλίες, ενώ συγκάλεσε για αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Χοιροκοιτία, έκτακτη συνεδρία του Παγκυπρίου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για να μελετήσει την κατάσταση.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία «οι επαγγελματίες της Τοπικής Ομάδας Πρωταρά του Παγκυπρίου Συνδέσμου Θαλασσίων Αθλημάτων συζήτησαν τις ενέργειες και αποφάσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου για κήρυξη προσφορών, οι οποίες παραβιάζουν τον Νόμο Περί Προστασίας της Παραλίας, τους υφιστάμενους Κανονισμούς, τις διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και τις Πρόνοιες των σχετικών προσφορών – συμβάσεων».

Προστίθεται ότι «οι ενέργειες του Δημάρχου Παραλιμνίου, που γίνονται χωρίς έγκριση από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι παράτυπες, αυθαίρετες και παράνομες».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχει σταλεί επιστολή και καταγγελία, προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου, την Κ.Ε.Π., τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, για άμεση παρέμβαση τους».
 
Η τοπική Ομάδα του Συνδέσμου «απαιτεί την άμεση σύγκληση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου για να επιληφθεί του ζητήματος. Παράλληλα πέραν των νομικών και άλλων μέτρων αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από το πρωί της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου».

 Εξάλλου «η Τοπική Ομάδα Πρωταρά συγκάλεσε για αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Χοιροκοιτία, έκτακτη συνεδρία του Παγκυπρίου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για να μελετήσει την κατάσταση. Επίσης θα αποφασίσει ενέργειες και μέτρα στήριξης και συμπαράστασης προς τους συναδέλφους της Τοπικής Ομάδας και  παραδειγματικής τιμωρίας ούτως ώστε τέτοιες ενέργειες να μην αντιγραφούν και από άλλους Δήμους ή Κοινότητες».