You are here

Το Φεβρουάριο θα διαμορφωθεί το Σχέδιο Δράσης για Κλιματική Αλλαγή

13/10/2021 12:13

Σε Υπουργική συνάντηση τον επόμενο Φεβρουάριο θα διαμορφωθεί το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επικύρωση του Σχεδίου θα γίνει σε συνάντηση των ηγετών χωρών της περιοχής τέλος καλοκαιριού ή αρχές φθινοπώρου 2022.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται στην Πάφο, ο κ. Καδής σημείωσε πως αυτή η συνάντηση είναι εξαιρετικής σημασίας γιατί, όπως είπε, θα φέρει κοντά μας τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχουν κάνει πέραν των 240 διακεκριμένων επιστημόνων από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αλλά και από όλο τον κόσμο.

Θα μας δώσουν λοιπόν, συνέχισε, τα αποτελέσματα και τις εισηγήσεις τους ως προς τη διαχείριση διαφόρων ζητημάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή στην περιοχή μας.

Με αυτόν τον τρόπο, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, «ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της σημαντικής πρωτοβουλίας που έλαβε ο ΠτΔ για συντονισμό των χωρών της περιοχής μας στα θέματα της κλιματικής αλλαγής». «Αναλαμβάνουν πλέον ρόλο οι κυβερνήσεις μια δραστηριότητα την οποία θα συντονίσουμε εμείς, θα συντονίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κύπρου», ούτως ώστε όπως συμπλήρωσε, «στη βάση των εισηγήσεων της επιστημονικής κοινότητας να διαμορφωθεί, το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Πρόσθεσε επίσης πως αυτό το σχέδιο δράσης θα διαμορφωθεί σε μια Υπουργική συνάντηση που θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο και θα επικυρωθεί σε μια συνάντηση των ηγετών των χωρών της περιοχής που αναμένεται να γίνει είτε προς το τέλος του καλοκαιριού είτε προς τις αρχές του φθινοπώρου του 2022.