You are here

Νέα σύσκεψη στο τμήμα περιβάλλοντος για τους καλαμιώνες

07/08/2018 12:55

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή για το ζήτημα των καλαμιώνων στην κοίτη του ποταμού Πόλης.

Ο δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή, ανέφερε ότι το κόστος για τον καθαρισμό των καλαμιώνων ανέρχεται στις €200 χιλ. και στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αποφασιστεί ποια υπηρεσία θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημα.

Στο μεταξύ ο δήμος Πόλης Χρυσοχούς θα ξεκινήσει άμεσα τον καθαρισμό των σημείων στην κατασκήνωση που θεωρούνται επικίνδυνα για ανάφλεξη πυρκαγιάς, δήλωσε στη StockWatch ο κ. Παπαχριστοφή αμέσως μετά την λήξη της ευρείας σύσκεψης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του δήμου.

Στη νέα σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι διευθυντές του τμήματος περιβάλλοντος, του τμήματος δασών και η έπαρχος Πάφου θα διαφανεί ποια υπηρεσία θα επωμιστεί το κόστος για τον καθαρισμό ολοκλήρου του χώρου στην κοίτη του ποταμού Πόλης.

Ο κ. Παπαχριστοφή είπε ότι «θα καθοριστεί επίσης ποια υπηρεσία θα διαχειρίζεται την καθαριότητα του χώρου που εμπίπτει στη ζώνη Natura, σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποφεύγονται παρόμοια φαινόμενα όπως αυτά που είχαμε τα ξημερώματα του Σαββάτου με την πυρκαγιά που απείλησε τον κατασκηνωτικό χώρο ο οποίος εφάπτεται με την κοίτη του ποταμού Πόλης.

 

 

Της Ηρώς Ευθυμίου