You are here

Ώθηση περιβαλλοντικών συμβουλών στην ανάπτυξη

05/06/2015 11:23
Τη θέση ότι η συμβολή και οι συμβουλές για την περιβαλλοντική πολιτική που πρέπει να ακολουθείται από το κράτος δεν αποτελούν ανάχωμα αλλά υποβοηθούν την ανάπτυξη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλούσε κατά την επίδοση της ετήσιας έκθεσης των πεπραγμένων για το 2014 της επιτρόπου περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου.

«Εξ’ όσων γνωρίζω η μέχρι σήμερα λειτουργία του θεσμού συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «οι εισηγήσεις που γίνονται συμβάλλουν σημαντικά στο να προληφθούν φαινόμενα που πιθανότατα να μας οδηγούσαν και σε περιπέτειες ενώπιον των αρμοδίων ευρωπαϊκών θεσμών».

Συνεχάρη την κ. Παναγιώτου για το έργο της και ευχήθηκε «να συνεχίσετε κατά τον ίδιο αμερόληπτο τρόπο, κατά τρόπο μάλιστα που υποβοηθείται η ανάπτυξη». Και δεν αποτελεί ανάχωμα, πρόσθεσε, «η συμβολή και οι συμβουλές ευρύτερα όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική που το κράτος πρέπει ν’ ακολουθεί».

Από την πλευρά της η επίτροπος περιβάλλοντος ανέφερε ότι θα αναμένει την κριτική άποψη του προέδρου Αναστασιάδη.

Είπε ότι η κοινή προσπάθεια που έγινε μαζί με τους Τ/κ για αντιμετώπιση της δημιουργίας πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, ήταν σημαντική. «Πιστεύουμε ότι θα αποδώσει με τη βοήθεια της ΕΕ», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ανάπτυξη το μήνυμα της κ. Παναγιώτου ήταν ότι «θέλουμε την ανάπτυξη αλλά με πράσινο, βιώσιμο τρόπο». Οι περιβαλλοντικές μελέτες, εξήγησε, «είναι ένα εργαλείο ευέλικτο για να μας δίνει λύσεις ώστε να γίνονται όλα τα έργα και να γίνονται ορθά».