You are here

Πολικό ψύχος στην Κύπρο

25/01/2016 12:05
Στο ψυγείο βρίσκεται από χθες η Κύπρος με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, φαινόμενο που συνεχίζεται και σήμερα.

Χθες το πρωί λόγω της βαριάς χιονόπτωσης έκλεισαν όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος ενώ η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω χιονοπτώσεων και σε ημιορεινές περιοχές.

Στους πλείστους δρόμους η κυκλοφορία γινόταν μόνο για αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής μέρας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Κύπρο. Η αστυνομία σε ανακοίνωση της ενημερώνει το κοινό ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει διαμορφωθεί με πολλούς δρόμους στις ορεινές περιοχές να είναι κλειστοί.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Σήμερα θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ πιθανό να σημειωθεί τοπικά ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά ή και μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή χιονόνερο, στις υπόλοιπες περιοχές.

Την Τρίτη αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος. Τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά δυνατόν να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση ή και μεμονωμένη ελαφρά βροχή στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη αλλά την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο.