You are here

Πράσινο αντί γραφεία στην Κρατική Έκθεση

08/06/2011 11:41
Υπέρ της δημιουργίας πολυδύναμου χώρου στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης, τάσσεται το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα αναφέρει πως κατά την πρόσφατη ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έγκωμης, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κατέθεσε την πλήρη υποστήριξη των Οικολόγων στην αντίδραση των κατοίκων της περιοχής «στα σχέδια της κυβέρνησης για ανέγερση κυβερνητικών γραφείων, στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης».

Το Κίνημα στην ανακοίνωσή του εκφράζει την υποστήριξή του στη θέση των κατοίκων της περιοχής αλλά και του Δήμου Έγκωμης, «ότι η χωροθέτηση στο χώρο της κρατικής έκθεσης μιας σειράς κτιρίων, υπουργείων και άλλων υπηρεσιών, δεν είναι προς το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν είναι ένα έργο πραγματικής αειφόρου ανάπτυξης».

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προτείνει, όπως αναφέρεται, την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος, ώστε να ακουστεί η άποψη των κατοίκων για την όλη ανάπτυξη στην περιοχή.

Οι Οικολόγοι προτείνουν την ανάπτυξη στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης, «ενός πολυδύναμου χώρου, στον οποίο να κυριαρχεί το πράσινο, αφού η δυτική Λευκωσία στερείται από μεγάλους χώρους πρασίνου».