You are here

Πυρίλλης: Ο Δήμος Παραλιμνίου δεν θα παρανομήσει για κανέναν

11/01/2022 11:05

Ο Δήμος Παραλιμνίου δεν πρόκειται να παρανομήσει για κανέναν και προς εξυπηρέτηση οποιουδήποτε αναφέρει ο Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι παραλίες δεν είναι τσιφλίκι ή κοτσιάνι κανενός».

Σε ανάρτηση σε προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά αναφορικά με τις προσφορές που προκήρυξε ο Δήμος Παραλιμνίου για τα θαλάσσια αθλήματα». «Οι επηρεαζόμενοι φωνάζουν, διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για τις προσφορές. Επικαλούνται κατάχρηση εξουσίας. Προέβηκαν μάλιστα κάποιοι και σε καταγγελίες», προσθέτει.

Ο κ. Πυρίλλης αναφέρει ότι «σύμφωνα με τους κανονισμούς που ψήφισε η Βουλή, στις προσφορές πρέπει να υπάρχει πρόνοια ότι οι προσφοροδότες πρέπει να έχουν 5ετή πείρα στο συγκεκριμένο σημείο που θα υποβάλουν προσφορά».

Η ανωτέρω πρόνοια των κανονισμών, διευκρινίζει ο κ. Πυρίλλης «κρίθηκε από την Αρμόδια Αρχή που είναι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών (ΚΕΠ), από την Ελεγκτική Υπηρεσία, από τη Νομική Υπηρεσία και από ανεξάρτητους δικηγόρους ότι είναι αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Κυπριακή Νομοθεσία και ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται και να συμπεριλαμβάνεται στις προσφορές, γιατί με τη συμπερίληψή τους οι προσφορές είναι φωτογραφικές και μόνο οι υφιστάμενοι που λειτουργούν στις παραλίες μπορούν να υποβάλουν προσφορά».

Κάποιοι επιμένουν και πιέζουν, αναφέρει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, «να συμπεριληφθεί αυτή η πρόνοια έτσι ώστε να ανοιχθεί ο δρόμος μόνο για συγκεκριμένους, υφιστάμενους να μπορούν να υποβάλουν προσφορές».

Ο Δήμος Παραλιμνίου αναφέρει ο κ. Πυρίλλης, «πως δεν πρόκειται να παρανομήσει για κανέναν και προς εξυπηρέτηση οποιουδήποτε. Επαναλαμβάνω, αναφέρει, πως οι παραλίες δεν είναι τσιφλίκι ή κοτσιάνι κανενός».

Καταλήγει ότι δίνει στη δημοσιότητα «αυτούσιες τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, τις θέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τη Γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και τη γνωμάτευση προς την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών από ανεξάρτητο δικηγόρο, που ξεκάθαρα δίνουν οδηγίες, όπως οι προσφορές να είναι δημόσιες και ότι η πρόνοια για 5ετη πείρα στο συγκεκριμένο σημείο να μην συμπεριληφθεί γιατί είναι παράνομο».