You are here

Σχέδιο Χορηγιών για ανθεκτικότητα κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή

16/11/2022 16:34

Δημόσια διαβούλευση ξεκινούν το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, με σκοπό τη συλλογή σχολίων και εισηγήσεων για το Προσχέδιο του Σχέδιου Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανθεκτικότητας των Κοινοτήτων στην Κλιματική Αλλαγή, «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», το οποίο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NextGeneration EU).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σχέδιο αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων, υπό μορφή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτικών ενισχύσεων, για την ενθάρρυνση της υλοποίησης επενδύσεων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και βιώσιμης κινητικότητας από Κοινοτικά Συμβούλια. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου κατά την περίοδο εφαρμογής του ανέρχεται στα €2.900.000, αναφέρεται. Αξίζει να αναφερθεί, προστίθεται, πως το Σχέδιο λειτουργεί συνδυαστικά με άλλα Σχέδια κινήτρων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και δημόσιες επενδύσεις, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων στις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές και την αύξηση του επιπέδου ευημερίας των πολιτών.

Σημειώνεται, ότι η διαβούλευση θα παραμείνει ανοικτή προς το ευρύ κοινό μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022. Τυχόν σχόλια και εισηγήσεις, μπορούν να υποβληθούν με την αποστολή συμπληρωμένου σχετικού εντύπου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλεομοιότυπο 22667736. Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις, οι ενδιαφέροντες καλούνται να επικοινωνήσουν με την αρμόδια λειτουργό, κ. Λουίζα Μαρί Σιακού, στο τηλέφωνο 22667846 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].