You are here

Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

02/09/2021 13:55

Τη σύσταση νέας Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τομείς δραστηριοποίησης την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση των αποβλήτων, τη φύση και τη βιοποικιλότητα, την εκτίμηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από διάφορα έργα και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τον έλεγχο της ρύπανσης και την προστασία του αέρα, των υδάτων και του εδάφους, τον περιβαλλοντικό έλεγχο και την παρακολούθηση αποφάσισε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την απόφαση του Υπουργικού ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.
 
Αναφερόμενος σε ιδιαίτερα σημαντική απόφαση του Υπουργικού για τα περιβαλλοντικά δρώμενα στον τόπο ο κ. Καδής είπε ότι το σώμα αποφάσισε την αναδιάρθρωση και την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων στην Κύπρο.
 
Διευκρίνισε ότι αποφάσισε τη δημιουργία δεύτερης Γενικής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος η οποία θα έχει στις αρμοδιότητες της θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών και της πράσινης συμφωνίας.
 
«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική αυτή την απόφαση, η οποία βάζει γερά θεμέλια για ένα νέο αναβαθμισμένο και ορθολογικό πλαίσιο διαχείρισης των περιβαλλοντικών ζητημάτων στον τόπο μας, στη βάση των ΄νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε τόσο ως Κύπρος όσο και περιφερειακά και ως πλανήτης», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο η Κύπρος θα μπορέσει σίγουρα να ανταποκριθεί καλύτερα και στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και έναντι των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει.