You are here

Ζητούν παρέμβαση ΥΠΕΣ για παραλίες Παραλιμνίου

14/01/2022 16:54

Έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει ώστε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου να εφαρμόσει τον Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο και τους Κανονισμούς, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών Θαλασσίων Αθλημάτων της περιοχής Παραλιμνίου – Πρωταρά», αφού «ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης με ετσιθελικό τρόπο συνεχίζει να προβαίνει σε παράνομες και παράτυπες ενέργειες αναφορικά με τις διαδικασίες προσφορών».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ο Δήμαρχος Παραλιμνίου «προκλητικά συνεχίζει τη διαδικασία προσφορών παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών ιεραρχικές προσφυγές των επαγγελματιών της περιοχής, γεγονός που με βάση τη Νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς, υποχρεώνει τον Δήμαρχο να αναμένει τις σχετικές αποφάσεις αναφορικά με τις προσφυγές και να μην προχωρεί σε τετελεσμένα».
 
Προστίθεται ότι «η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του Δημάρχου Παραλιμνίου, οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, τα αυθαίρετα επιχειρήματα και οι κατηγορίες του κ. Πυρίλλη εναντίον επαγγελματιών του κλάδου, οδηγούν τα πράγματα σε μετωπική σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες».
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος καλεί «τον Υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο έχουμε ενημερώσει με επιστολή μας, να παρέμβει καταλυτικά στο όλο ζήτημα επαναφέροντας τον Δήμαρχο σε τάξη και εφαρμόζοντας τον Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο και τους Κανονισμούς. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συνεδριάσει προς επαναφορά της τάξης».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εντός των ημερών θα συνέλθει εκτάκτως η Παγκύπρια Επιτροπή του Συνδέσμου για να λάβει απόφαση σχετικά με κλιμάκωση των μέτρων και τη λήψη άλλων ενεργειών».