You are here

Τάσσος: Υπάρχει ακρίβεια

06/01/2004 17:28
Από τα πλέον επίσημα χείλη ακούσθηκε το μεσημέρι ότι η ακρίβεια κυριεύει τα νοικοκυριά της Κύπρου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αδικαιολόγητες αυξήσεις σε τιμές βασικών αγαθών.

«Στη νέα κοινωνία της ελεύθερης αγοράς» είπε ο Πρόεδρος «ούτε καθορισμός τιμών επιτρέπεται ούτε άλλοι έλεγχοι. Ο ίδιος ο καταναλωτής, ο ίδιος ο πολίτης καθοδηγούμενος από την κυβέρνηση ας αποφεύγει εκείνους οι οποίοι αδικαιολόγητα αυξάνουν τις τιμές και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Έχω ζητήσει από τον υπουργό (Εμπορίου) να γίνονται τακτικά επισκοπήσεις των τιμών και αντί να αναφέρουμε ότι αυτό το κατάστημα είναι πιο φθηνό από το άλλο θα αναφέρουμε τις τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων. Η άμυνα είναι η θέληση του λαού να μην επιτρέψει την αισχροκέρδεια».

Στο μεταξύ, αύριο στις τέσσερις το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Καταναλωτών για να καθορισθεί η πολιτική αλλά και τα μέτρα τα οποία θα προταθούν στην κυβέρνηση για πάταξη του φαινομένου της αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το συνδικαλιστικό κίνημα θα προτείνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός άλλου συστήματος ελέγχου τιμών, το οποίο να βοηθά τον καταναλωτή και τον εργαζόμενο από την ασυδοσία της αγοράς.