You are here

ΔΗΣΥ: Κάτω τα χέρια από ΚΤ

21/04/2008 14:46
Μείζον πολιτικό θέμα «που αγγίζει και την ποιότητα της δημοκρατίας» βλέπει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου την κριτική του ΑΚΕΛ όσον αφορά τις δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη για την ΑΤΑ.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «το ΑΚΕΛ έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με το διοικητή», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν έχει κανένα δικαίωμα να φιμώνει ούτε και να απειλεί για κατάργηση ή σύνθλιψη της ανεξαρτησίας της ύπαρξης και της αυτονομίας της λειτουργίας του θεσμού του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας».

Τα κυβερνώντα κόμματα, συνέχισε, έχουν υποχρέωση να θωρακίζουν το δικαίωμα της αντίθετης άποψης. «Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, οι θεσμοί πρέπει και επιβάλλεται να προστατεύονται». Για το ΔΗΣΥ, είπε, δεν είναι θέμα προσώπων, υπενθυμίζοντας ότι ο νυν διοικητής είχε διοριστεί από τον πρώην Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

Όσον αφορά το θεσμό της ΑΤΑ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζει τη συζήτηση άκαιρη «ενόψει και των ιδιάζουσων σημερινών συγκυριών», όμως, τόνισε, η δυνατότητα διαλόγου «μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για εκσυγχρονισμό του θεσμού στην κατάλληλη ώρα δεν πρέπει να προαποκλείεται».