You are here

Νέο μέτωπο Λιλλήκα

26/08/2003 14:46
Μετά τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις για το θέμα των καζίνο και μετά την αντιπαράθεση του με τους ξενοδόχους, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, ανοίγει νέα μέτωπα πιθανής αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με τη Δημόσια Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να εναρμονιστεί με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό, αφού η διαφορά ώρας που υπάρχει αφήνει μόνο 3-4 ώρες διαθέσιμες για επικοινωνία με την Ευρώπη.

Ο κ. Λιλλήκας παραδέχθηκε πως δεν έχει γίνει συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί με διάλογο μεταξύ της ΠΑΣΥΔΥ και του αρμόδιου υπουργείου, αυτού των Οικονομικών. Ο υπουργός παραδέχθηκε επίσης ότι το θέμα δεν είναι απλό αλλά σημείωσε ότι ευελπιστεί πως μέσα από διάλογο με την ΠΑΣΥΔΥ, θα καταλήξουν σε λύση που να εξυπηρετεί τον τόπο, τις υποχρεώσεις της Κύπρου στην ΕΕ και τον ιδιωτικό τομέα.

Ερωτηθείς για τους τρόπους αλλαγής του ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο κ. Λιλλήκας διευκρίνισε πως δεν ευνοεί την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας ή την αύξηση του ωραρίου. Μια σκέψη είναι η μετακίνηση της ώρας εργασίας, είπε χαρακτηριστικά.

Μέτωπο και με τη Βαρβάρα Περικλέους

Σαν δεν έφταναν οι δηλώσεις του κ. Λιλλήκα για τη Δημόσια Υπηρεσία για να αναταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα στην οικονομική ειδησεογραφία, χθες το βράδυ ο κ. υπουργός ήρθε σε μετωπική φραστική αντιπαράθεση με τη Δήμαρχο Αγίας Νάπας στην κεντρική πλατεία της πόλης στην παρουσία ντόπιων και ξένων περιηγητών. Η κ. Περικλέους εξέφρασε ευθέως και με έντονο τρόπο τη δυσφορία της γιατί ο υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγία Νάπα χωρίς να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο.

Κληθείς σήμερα να σχολιάσει τις αντιδράσεις της κας Περικλέους ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι πραγματοποιούσε ιδιωτική επίσκεψη στην Αγία Νάπα, και επισήμανε ότι αδυνατεί να καταλάβει τις αντιδράσεις της κας Περικλέους.