You are here

Επικρίσεις ΔΗΣΥ για...ΟΝΕ

29/03/2006 16:54
Επικρίσεις έναντι της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, εκτόξευσε σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Η βουλευτής του κόμματος, Μαρία Κυριακού έκανε λόγο για «πολύ θολά οράματα» σε σχέση με την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ.

Η Μαρία Κυριακού και ο Αναπληρωτής Επίτροπος Οικονομικής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Στρατηγικής του κόμματος, Ιωσήφ Ιωσήφ, κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου παρουσίασαν τα οφέλη και την ανάγκη προετοιμασίας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωζώνη, προς αποφυγή της αισχροκέρδειας από τη μετατροπή του νομίσματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωσήφ, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη θα έχει πολλαπλά οφέλη, (σύγκλιση των επιτοκίων της Κύπρου- Ευρωζώνης, εξαφάνιση του κόστους αγοράς/ πώλησης και προμήθειας ξένου συναλλάγματος, ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, οφέλη για τον τουρισμό). «Σε αντίθετη περίπτωση η Κύπρος θα μείνει στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και η νομισματική σταθερότητα θα εξαρτάται από απρόβλεπτους παράγοντες για την οικονομία μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κ. Κυριακού αναφερόμενη στους κινδύνους που εγκυμονούν από τη στρογγυλοποίηση των τιμών, κάλεσε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια κερδοσκοπίας εις βάρος των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακού, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης αναφορικά με την είσοδο της Κύπρου στην ΟΝΕ τον Ιανουάριο του 2008. Δεν διαφαίνεται κοινή πίστη και θέληση για την επίτευξη του κοινού στόχου, σημείωσε, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι «ένας τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά, έχοντας θολά οράματα».

Γ.Χ.