You are here

Αντιδράσεις κομμάτων για παραίτηση Γιολίτη

18/06/2021 14:43

Τις αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη.

Στην πολιτική όταν ορκίζεσαι Υπουργός, την ώρα που ορκίζεσαι, την ίδια ώρα στη τσέπη σου πρέπει να έχεις και την παραίτηση σου, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης Εμιλυς Γιολίτη.

«Έτσι είναι η πολιτική», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στην επαρχία Λάρνακας.

Είπε, επίσης, ότι «ευχαριστούμε τον κάθε Υπουργό για το έργο που έχει επιτελέσει, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη ή και αυτούς που έχουν φύγει ή και αυτούς που έχουν παραιτηθεί ή αυτούς που συνεχίζουν».

Σε ό,τι αφορά τον επικείμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως τον ανασχηματισμό τον κάνει ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Όποιους επιλέξει, εμείς θα τους στηρίξουμε για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και τον μεγάλο εθνικό στόχο να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο μέσα από το ταμείο ανάκαμψης», πρόσθεσε, τέλος.

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η παραίτηση της κυρίας Γιολίτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το περιεχόμενο της επιστολής της επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν οι πολίτες.

«Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν τον απασχολούν οι αρνητικές συνέπειες των πολιτικών του, ούτε και η αποτυχία των Υπουργών του, αλλά μόνο η εικόνα η δική του και της κυβέρνησής του. Αυτό προφανώς είναι το κίνητρο των κυβερνώντων για τη διαμόρφωση της λεγόμενης κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής», σημειώνει το κόμμα.

«Προσπάθειά τους είναι να βελτιωθεί η εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία, σύμφωνα με την κ. Γιολίτη, δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων στα ζητήματα της διαφθοράς. Οι κυβερνήσεις όμως πρωτίστως κρίνονται από το περιεχόμενο και τις συνέπειες των πολιτικών τους και όχι τόσο από τα πρόσωπα που την απαρτίζουν».