You are here

Εντός λίγων ωρών η ανακοίνωση του ανασχηματισμού

22/06/2021 06:24

Η προεδρία  αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή του προεδρικού ανέφερε πριν από λίγο στη StockWatch ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα ήθελε να καθυστερήσει περαιτέρω ο ανασχηματισμός, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν έτοιμος να προβεί σε σχετική ανακοίνωση από το πρωί.

Αυτό δεν έγινε καθώς, ο Αδάμος Αδάμου, τέως πρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ, ενημέρωσε τηλεφωνικά χθες το βράδυ τον πρόεδρο ότι δεν θα αποδεχθεί τελικά την πρόταση  του να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου υγείας.

Το προεδρικό αναζήτησε νέο διάδοχο του Κωνσταντίνου Ιωάννου. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ορκωτό λογιστή. Ο κ. Χατζηπαντέλας διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ. Οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει αποδεχθεί τον διορισμό.

Οι τελευταίες πινελιές

Γύρω στις 10 το πρωί μετέβησαν στο προεδρικό και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης αντίστοιχα και ο  υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Βασίλης Πάλμας, καθώς και άλλοι συνεργάτες του προέδρου οι οποίοι έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στον καμβά του ανασχηματισμού.

Φαίνεται ότι  η διαρροή ονομάτων που παρέλασαν τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ  δεν είναι άσχετη με τις προθέσεις του ΠτΔ.

Ένα ηχηρό όνομα που έχει ακουστεί για το υπουργείο δικαιοσύνης, είναι αυτό της Στέφης Α. Δράκου.

Η κ. Δράκου διετέλεσε γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007 οπόταν βρέθηκε έκτοτε και μέχρι τον Αύγουστο του 2018 στο πηδάλιο του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) ως γενική διευθύντρια.

Διετέλεσε προηγουμένως πρόεδρος του συνδέσμου μέχρι το 2005.

Η κ. Δράκου διετέλεσε μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ επί σειρά ετών.

Το στενό οικογενειακό της περιβάλλον δεν διαψεύδει τις προθέσεις του προέδρου σε ότι αφορά την πιθανότητα υπουργοποίησης της.

Ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος  Κούσιος, προσωπικός φίλος του ΠτΔ από την ίδρυση του ΔΗΣΥ, προορίζεται για πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, (ΕΔΥ) η θητεία των μελών της οποίας εκπνέει την 1η Ιουλίου.

Τον κ. Κούσιου ενδέχεται να διαδεχθεί ο Μάριος Πελεκάνος, υποψήφιος βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Πελεκάνος είναι πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΕΓ) και της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (0ΝΕ) του ΔΗΣΥ.

Σε ότι αφορά τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα, οι πληροφορίες τον φέρουν να διορίζεται επίτροπος εθελοντισμού.

Τον κ. Σεντώνα φαίνεται να διαδέχεται η Νιόβη Παρισινού ανώτερο στέλεχος του ΚΕΒΕ, η οποία διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

Η Ν. Παρισινού είναι θυγατέρα του ιδρυτικού μέλους του ΔΗΣΥ Ανδρέα Παρισινού.

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, για τον οποίο ακούστηκε ευρέως ότι ο ΠτΔ ενδεχομένως θα τον μετακινούσε σε άλλο πόστο, φαίνεται ότι οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, άλλαξαν τις αρχικές του προθέσεις και μάλλον θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του.

Του Λεύκου Χρίστου