You are here

Μεταβαίνει στο Βερολίνο ο ΠτΔ

21/11/2022 11:59

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας, με συναντήσεις με την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο (Bellevue Palace), στο Βερολίνο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και στη συνέχεια θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα προεδρεύσουν των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.  

Στις 6μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στην Καγκελαρία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Οlaf Scholz, ενώ στρατιωτικό άγημα θα αποδίδει τιμές.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με τον Καγκελάριο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Γερμανίας.

Στις 7.15μμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Καγκελάριος της Γερμανίας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 24 Νοεμβρίου, στις 10.30πμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Eβραϊκό Μουσείο.

Ακολούθως θα παραθέσει συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt.            

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Βερολίνο, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ιδιωτική συνάντηση με την τέως Καγκελάριο της Γερμανίας κα Angela Merkel, στο Πολιτικό της Γραφείο.

Κατά τις επαφές του στο Βερολίνο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Πέτρος Δημητρίου, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας στη Γερμανία κα Μαρία Παπακυριακού, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου.