You are here

O Σ. Σαμψών διεκδικεί τη θέση αναπληρωτή Προέδρου ΔΗΣΥ

21/03/2023 13:42

Ο Σωτήρης Σαμψών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι δεν διεκδικεί το αξίωμα για την καρέκλα αλλά γιατί διαθέτει τα προσόντα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες, τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου, και έχει τη θέληση και την ικανότητα να κάνει τη διαφορά.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρει ότι θέλει «να επανενώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα και να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά πάνω στα οποία σφυρηλατήθηκε το κόμμα μας».

Ο κ. Σαμψών λέει ότι μοναδικός του γνώμονας στην προσπάθεια αυτή, το καλό της πατρίδας, του ανθρώπου και της παράταξης και ότι αυτό το τρίπτυχο πάνω στο οποίο εδράζεται η υποψηφιότητά του «είναι βασισμένο στις καταβολές του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις διαχρονικές αρχές, αξίες και ιδανικά ίδρυσης της Παράταξης μας, αρχές, αξίες και ιδανικά που δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων έχουν τουλάχιστον αποδυναμωθεί».

Ο κ. Σαμψών αναφέρεται σε χειρισμούς και αποφάσεις ετών «που οδήγησαν δυστυχώς στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών και στη διάσπαση της Παράταξης μας» και σημειώνει ότι αυτή η διάσπαση πρέπει να εξαλειφθεί και ότι προέχει η ενότητα και η συνοχή του κόμματος, η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του.