You are here

Ποιοι διεκδικούν θέση στην ηγεσία ΔΗΣΥ

14/03/2023 12:57

Θέσεις στην ανώτατη πυραμίδα του ΔΗΣΥ διεκδικούν αξιωματούχοι και βουλευτές του κόμματος.

Θέση αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ διεκδικεί η βουλεύτρια του κόμματος, Σάββια Ορφανίδου.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει ότι «εδώ και δυο δεκαετίες είμαστε συνοδοιπόροι σε όλους τους κοινούς αγώνες της παράταξης μας, στις νίκες και στις δύσκολες στιγμές. Πάντα εκεί, πάντα μαζί, πάντα στην πρώτη γραμμή. Ξεκινώντας από τις τάξεις της Νεολαίας μας, της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων, του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος, και εδώ και τρία χρόνια ως Βουλεύτρια στην επαρχία Λευκωσίας».

«Σήμερα, δηλώνω για ακόμη μία φορά παρούσα, διεκδικώντας μία από τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων της παράταξης μας», τονίζει.

«Πίστευα και πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να στηρίζεται σε αρχές και αξίες. Θέλει συλλογική δουλειά και προσήλωση για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Όραμα μου, πιστεύω μου, και επιδίωξη μου ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός που αφήνει οριστικά πίσω του ότι μας πλήγωσε και μας πίκρανε. Ένα κόμμα που θα είναι δίπλα στον άνθρωπο και στα καθημερινά του προβλήματα. Θέλω να συμβάλω εποικοδομητικά και υπεύθυνα σε όλα αυτά που ωφελούν τους πολίτες και τον τόπο μας. Για ένα Δημοκρατικό Συναγερμό που θα συνεχίσει να πατά γερά στις αρχές και αξίες της Κληριδικής Σχολής, με πρώτιστο στόχο την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας», υπογραμμίζει.

Θέση αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, διεκδικεί ο βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος.

«Όλοι μαζί πρέπει και πάλι να ενώσουμε δυνάμεις για να ανεβάσουμε τον #DISY ακόμη πιο ψηλά. Ζητώ την στήριξη σας και είμαι πανέτοιμος να αναλάβω αυτή τη μεγάλη ευθύνη», αναφέρει σε χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία θέση στην ανώτατη ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) θα διεκδικήσει και ο τέως Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος ο οποίος δηλώνει «παρών» στη νέα προσπάθεια του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Καρούσος αναφέρει ότι «το ποια θέση ακριβώς θα διεκδικήσει, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και μόνο αφού ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών με τη βάση, τα μέλη και φίλους της παράταξης σε ολόκληρη την Κύπρο» τους οποίους επιθυμεί να ακούσει και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις.

Προσθέτει ότι «αυτές τις ημέρες συνεχίζει τις επαφές του και την επικοινωνία με τα μέλη του ΔΗΣΥ σε όλες τις γωνίες τις Κύπρου για να ακούσει από αυτούς που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή τη βάση της παράταξης».

Καταλήγοντας ο κ. Καρούσος εκφράζει την πεποίθηση ότι «για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αλλαγή που ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου στην ηγεσία της παράταξης χρειάζονται άτομα που έχουν αποδείξει ότι είναι ικανά, αποτελεσματικά, έχουν όρεξη για δουλειά, είναι κοντά στη βάση, μα πάνω από όλα αγαπούν την παράταξη μας και τη νοιάζονται».

Δεν θα διεκδικήσει ο Δημητρίου

Δεν θα διεκδικήσει άλλη θέση στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εκλογές της 7ης του Μάη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος είχε διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, εκφράζοντας παράλληλα στήριξη στη νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρίου αναφέρει, επίσης, ότι δεν είναι «κυνηγός καρεκλών» και ούτε χρειάζεται καρέκλα για να υπηρετήσει  την ενότητα του κόμματος του.

Προσθέτει ότι «μου αρκεί η θέση που ο Συναγερμικός κόσμος μου εμπιστεύθηκε ως Βουλευτή Λευκωσίας και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να συνεχίσω να μάχομαι για ένα καλύτερο ΔΗΣΥ με καθαρές θέσεις για πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Αναφέρει, τέλος, ότι θα εισηγηθεί στην Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, να προωθήσουν όσες από τις προτάσεις του τη βρίσκουν σύμφωνη και «να βελτιώσουμε άλλες για το καλό του κόμματος μας».

Γ.Χ.