You are here

Υποψηφιότητα Αβέρωφ για τις Προεδρικές Εκλογές

22/12/2021 12:51

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξήγγειλε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.

«Φίλες και φίλοι συμπολίτες. Θέλω σήμερα να σας ενημερώσω για την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό καταθέτω την ανάλογη πρόταση στα αρμόδια όργανα του κόμματός μας», αναφέρει σε δήλωση, που συνοδεύεται από βίντεο με την εξαγγελία.

Ο κ. Νεοφύτου προσθέτει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη που εγγυάται την κοινωνική, πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Με την απόφασή του να επιλέξει υποψήφιο στις 12 Μαρτίου, σημειώνει, δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στην ολοκλήρωση του σημαντικού της έργου.

«Θέλω, όπως κι εσείς, να ζούμε σε μια χώρα που ευημερεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια Κύπρο με καθαρό ορίζοντα στο αύριο. Όμορφη, ελεύθερη, ανοικτή στο μέλλον. Που να αντανακλά την αξιοπρέπεια των κατοίκων της και να τους εξασφαλίζει κάθε ευκαιρία για καλύτερη ζωή», αναφέρει στην εξαγγελία του ο κ. Νεοφύτου. Εύχεται επίσης το 2022 να είναι η χρονιά του πολιτικού πολιτισμού και του ουσιαστικού διαλόγου για την Κύπρο της επόμενης μέρας. 

Αναφέρει ακόμα ότι «με τις θυσίες των συμπολιτών μας, τις σωστές κινήσεις της Κυβέρνησης και σχηματίζοντας πλειοψηφίες στη Βουλή, πετύχαμε η χώρα μας να σταθεί όρθια στα δύσκολα. Έτσι η Κύπρος μπορεί να κάνει το άλμα στο μέλλον».

Προσθέτει ότι «αν η χώρα μας ευημερεί αύριο, θα εξαρτηθεί σήμερα από τη βούλησή μας να παίρνουμε υπεύθυνες αποφάσεις και την ικανότητά μας να τις κάνουμε πράξεις».
 
Αναφέρει ακόμα ότι μόνο μια Κύπρος σύγχρονη και ανταγωνιστική διασφαλίζει ότι «η ζωή μας -και η ζωή των παιδιών μας- θα γίνει καλύτερη». Προσθέτει ότι ήδη γίνεται το πρώτο βήμα, με μια σειρά μεταρρυθμίσεις για ένα νέο οικονομικό μοντέλο, πιο υγιές και πιο βιώσιμο.

Σημειώνει επίσης ότι «έχουμε πολλά μπροστά μας», όπως ο σχεδιασμός μιας πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης για την επόμενη μέρα, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Αναφέρεται επίσης στο στοίχημα της ψηφιακής μετάβασης και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του κράτους ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.
 
Κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη για σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση που θα εγγυάται υψηλή ποιότητα ζωής, σε πόλεις και κοινότητες και το αίτημα για πιο γρήγορο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, για θεσμικά κατοχυρωμένη διαφάνεια.

Αναφέρεται επίσης στην ανάγκη βελτίωσης των δομών και του περιεχομένου της παιδείας μας «ώστε να παράγουμε πολίτες με κριτική σκέψη».
 
«Πάνω απ’ όλα, έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας», συμπληρώνει.
 
«Στους φιλόδοξους συλλογικούς μας στόχους, αντίπαλοί μας ήταν και είναι ο λαϊκισμός, οι ακρότητες και η διχόνοια. Κακά τα ψέματα: δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, οι ωραίες θεωρίες και οι δημόσιες σχέσεις», αναφέρει.
 
Προσθέτει ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με γνώση, σφυρηλατώντας συστηματικά τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά και θέτοντας τα πολιτικά κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους.

«Εδώ και 30 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, με υπομονή και μετριοπάθεια, φέρνω αποτελέσματα  με θετικό πρόσημο στη χώρα μας. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Ποτέ δεν απέφυγα να βγω μπροστά. Με καθαρές θέσεις και καθαρές λύσεις, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου.
 
Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε να συγκαλέσει σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου 2022, για επιλογή του προσώπου που θα στηρίξει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στις επόμενες προεδρικές εκλογές.