You are here

Φωνάζουν τα κόμματα για εξελίξεις στο Συνεργατισμό

14/06/2018 17:28

Για αλλοίωση της αλήθειας εκ μέρους της κυβέρνησης, απουσία ενημέρωσης και ανάγκη απόδοσης ευθυνών για τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό, κάνουν λόγο κόμματα της αντιπολίτευσης, εν αναμονή του κλεισίματος της συμφωνίας της ΣΚΤ με ιδιώτη επενδυτή.

Την ίδια στιγμή, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ σε συνεργασία με άλλους βουλευτές που συνυπογράφουν σχετική επιστολή, ζητά την επαναφορά του θέματος των εξελίξεων στο Συνεργατισμό, προς συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου της βουλής.

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας χθεσινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ότι «αλλοιώνεται η αλήθεια και πως ο Πρόδρομος Προδρόμου αποκρύπτει τις ασήκωτες ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη Συναγερμού για την κατάσταση στο Συνεργατισμό».

«Σήμερα για να παραπλανήσει για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης βάφτισε το ξεπούλημα του Συνεργατισμού ‘μετεξέλιξη’» όπως σημειώνεται ενώ γίνεται λόγος για επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι μεθόδευσε το ξεπούλημα του Συνεργατισμού σε συγκεκριμένη τράπεζα, «και σήμερα καμώνεται πως διαπραγματεύεται σε ένα στημένο παιγνίδι».

«Έχει εγκληματίσει σε βάρος του Συνεργατισμού, αλλά και σε βάρος της κοινωνίας και γι’ αυτό της το έγκλημα πρέπει να λογοδοτήσει», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Θρίλερ μεταξύ επενδυτών

Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, κάνει λόγο για «θρίλερ μεταξύ των επενδυτών και εν δυνάμει μετόχων του εγχειρήματος ξεπουλήματος του Συνεργατισμού».

Με ανακοίνωσή του, το κίνημα σημειώνει ότι η κυβέρνηση κρατά το στόμα της ερμητικά κλειστό στο θέμα αυτό, γεγονός που όπως υποστηρίζουν έχει προκαλέσει την μέγιστη ανησυχία στους υπαλλήλους του Συνεργατισμού, οι οποίοι ζητούν απαντήσεις από τις συντεχνίες τους.

Παράλληλα, ζητούν να αρχίσει η έρευνα για τις ευθύνες όσων έφεραν τον Συνεργατισμό στην καταστροφή, όπως αναφέρεται και να αποδοθούν ευθύνες, συμπληρώνοντας ότι αυτό πρέπει να συνοδευτεί με την δέουσα ενημέρωση. «Έχουμε κουραστεί να ακούμε τους μεν να κατηγορούν τους δε και ευθύνες να μην αποδίδονται σε κανέναν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΕΛΑΜ εκφράζει προβληματισμό για τα όσα τεκταίνονται, όσο πλησιάζουν οι μέρες να πωληθεί στην Ελληνική Τράπεζα ο καλός Συνεργατισμός, καθώς και για το γεγονός ότι κανένας υπαίτιος για την κακοδιαχείριση δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, εκφράζονται επικρίσεις για τη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας, «που αγνοούσε εδώ και μέρες τους εργαζομένους του Συνεργατισμού».