You are here

Άγνωστο πότε επιστρέφει ο Ντενκτάς

19/11/2002 00:43
Άγνωστο παραμένει ακόμη κατά πόσο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα επιστρέψει στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα καθώς η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να είναι σοβαρή μετά και την πρόσφατη επιπλοκή που υπέστη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη θεωρείται αδύνατη η
επιστροφή του στα κατεχόμενα πριν από το τέλος της βδομάδας, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο. Ο υφυπουργός του ψευδοκράτους Ελκιούν Ολκούν είπε ότι σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη θα αποφασίσουν οι θεράποντες ιατροί εάν δύναται ο κατοχικός ηγέτης να ταξιδέψει, καθώς, όπως σημείωσε, συνεχίζει να δέχεται διάφορες θεραπευτικές αγωγές που έχουν σχέση με τους πνεύμονες, τη λοίμωξη αλλά και τον υψηλό πυρετό.

Ο κ. Ολκιούν εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του σε σχέση με τη θεραπευτική αγωγή που δέχεται ο κ. Ντενκτάς, αλλά και την πρόοδο που σημειώνει μετά την πρόσφατη επιδείνωση της υγείας του.

Ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν ο μεγάλος νικητής των τουρκικών εκλογών μιλώντας το μεσημέρι μετά την ιστορική συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιδείνωση της ασθένειας Ντενκτάς, προβάλλοντας το πρόβλημα αυτό ως σοβαρό για τις άμεσες προοπτικές του σχεδίου Ανάν.

Αξιοπρόσεκτη πάντως είναι η δήλωση του υιού του Ραούφ Ντενκτάς Σερντάρ ο οποίος μίλώντας στην εφημερίδα ΚΙΠΡΙΣ παράδεχθηκε οτι είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει η πατέρας του στα κατεχόμενα, επικαλούμενος το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.