You are here

Αλληλεγγύη Γαλλίας προς την Κύπρο

18/02/2020 11:26

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, η οποία έγινε το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Παρλί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για την Κύπρο που είναι κάτω από ισχυρή πίεση, από διεθνή άποψη. Η Γαλλία είναι φίλος της Κύπρου και επανέλαβα την αλληλεγγύη μας. Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα μας».

Πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας που βρίσκεται στην περιοχή.

Ερωτηθείσα είπε ότι «η αλληλεγγύη μας εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Έχουμε δυνατή διμερή συνεργασία με την Κύπρο, η Κύπρος φιλοξενεί συχνά στα λιμάνια της το ναυτικό μας, και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό, ενώ συμμετέχει και στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων των αεροπλανοφόρων μας».

Τόνισε, τέλος, ότι «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας (προς την Κύπρο) και για το τι συμβαίνει στην ΑΟΖ» της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Γαλλίδα Υπουργό, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «ήταν μια σημαντική συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας, κατά τη διάρκεια της οποίας, πέραν της έκφρασης της θέσης αρχών της Γαλλίας, υπήρξε συζήτηση και των τρόπων ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας, ειδικότερα στον αμυντικό τομέα».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και τις ευχαριστίες του για τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας, τόσο στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα όσο και για την αμυντική συνεργασία που ενισχύει την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε.