You are here

Αναμένει υποστήριξη θέσεων ΚΔ η κυβέρνηση

27/05/2019 13:14

Η κυβέρνηση υπολογίζει στη δραστηριότητα των Κύπριων Ευρωβουλευτών προς υποστήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά προβλήματα, τα οποία κατά καιρούς προσπαθεί να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά με διάφορες μεθοδεύσεις, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Παράλληλα είπε πως είναι πολύ σημαντικό να χαραχθεί τώρα ο δρόμος για το μέλλον της Ευρώπης που αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, υπενθυμίζοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει αύριο στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν θα σχολιάσουμε τα αποτελέσματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψες εκδήλωσε την ευαρέσκειά του για τη διεξαγωγή των εκλογών μέσα σε ένα πολύ πολιτισμένο κλίμα».

«Όλα πήγαν ομαλά. Σήμερα οι Κύπριοι πολίτες διαθέτουν έξι εκλελεγμένους εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και από την πλευρά της κυβέρνησης υπολογίζουμε στον παράγοντα Ευρωκοινοβούλιο, στη δραστηριότητα που μέσα σε συνθήκες ενότητας, για τους κοινούς μας στόχους, θα πρέπει να έχουν οι Ευρωβουλευτές μας, όπως και στο παρελθόν, για να υποστηρίξουν τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά προβλήματα, τα οποία κατά καιρούς προσπαθεί να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά με διάφορες μεθοδεύσεις», ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικό – ο Πρόεδρος μάλιστα αύριο θα είναι στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε επίπεδο ηγετών – να χαραχθεί τώρα ο δρόμος για το μέλλον της Ευρώπης, για τη συνέχεια, γιατί είναι καλά γνωστό ότι και η ΕΕ αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις».

Ερωτηθείς αν στο Εθνικό Συμβούλιο θα συμμετέχει από τούδε και στο εξής η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ) μετά το ποσοστό που έλαβε στις Ευρωεκλογές, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «από ό,τι γνωρίζω αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Εθνικό Συμβούλιο».