You are here

Απογραφής συνέχεια…

16/10/2001 20:55
Πέραν των 200,000 ατόμων κατέγραψαν μέχρι στιγμής οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Υπηρεσία αναφέρει ότι καθημερινά καταγράφονται περίπου 8000 κατοικίες και 20000 άτομα. Η απογραφή ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που συνήθως μένουν στο χώρο αυτό δηλ. δηλώνονται και τα άτομα που απουσιάζουν προσωρινά (στρατιώτες, φοιτητές, ναυτικοί, εργαζόμενοι προσωρινά στο εξωτερικό, άτομα που νοσηλεύονται σε κλινικές και άλλοι). Στα μέλη του νοικοκυριού περιλαμβάνονται και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι.

Στην απογραφή καταγράφονται και οι ξένοι υπήκοοι που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο δηλ. μένουν ή σκοπεύουν να μείνουν για περισσότερο από ένα χρόνο. Στους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται, εκτός από τους ξένους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο όπως Άγγλους, Πόντιους, κλπ. και υπάλληλοι πρεσβειών, φοιτητές, ξένοι εργάτες με κριτήριο πάντοτε τη διάρκεια παραμονής πέραν του ενός χρόνου.