You are here

Δ. Συλλούρης: Προτεραιότητά μας είναι η ειρήνη

01/10/2020 12:34

Προτεραιότητά μας είναι η ειρήνη, είμαστε έτοιμοι όμως να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας έναντι οποιασδήποτε ξένης πολεμικής και αρπακτικής συμπεριφοράς οποιασδήποτε άλλης χώρας, δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης, μετά την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Συλλούρης αφού συνεχάρη τους αξιωματικούς, τα στελέχη και τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς για την άψογη παρουσίαση των όπλων και της εκπαίδευσής τους, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι έτοιμοι για να υπερασπίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία από οποιαδήποτε επιβουλή.

Ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, λέγοντας ότι η παρουσία του σήμερα στην παρέλαση εκλαμβάνεται ως μήνυμα ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή η Ελλάδα θα είναι δίπλα μας.

"Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς το λαό και προς όλη την ανθρωπότητα ότι η Κύπρος έχει ως προτεραιότητα την επίλυση του Κυπριακού, γιατί έτσι θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο και τις λιγότερες θυσίες άλλα 60 χρόνια ζωής σε αυτή τη δύσκολη περιοχή του κόσμου και οφείλουμε να εργαστούμε για ειρήνη", ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι εργαζόμαστε για την ειρήνη και με την πρόοδο που αναπτύσσουμε στο εξωτερικό και με τις σχέσεις και συμμαχίες στην περιοχή "και στήνουμε ομάδα κρατών ειρήνης έναντι οποιασδήποτε ξένης πολεμικής αρπακτικής συμπεριφοράς οποιασδήποτε άλλης χώρας".

"Προτεραιότητά μας είναι η ειρήνη, είμαστε έτοιμοι όμως να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία παρ` όλες τις επιβουλές και τους εχθρούς έζησε 60 χρόνια και θα ζήσει άλλα πολλά για πρόοδο και ευημερία του λαού μας", είπε.