You are here

Διάσταση απόψεων ΑΚΕΛ- Πολύτεκνοι

02/10/2002 15:22
Διάσταση απόψεων ανέκυψε μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολυτέκνων σε σχέση με τα αιτήματα που εγείρουν οι πολύτεκνοι με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η ηγεσία των πολυτέκνων είχε 90λεπτή συνάντηση με τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και Σταύρο Ευαγόρου, προς τους οποίους επέδωσαν υπόμνημα αιτημάτων τα οποία δεν ψηφίστηκαν και δεν περιλαμβάνονται στην φορολογική μεταρρύθμιση. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Δήμος Πισσούριος, επέκρινε την κυβέρνηση και την βουλή ότι στο πλαίσιο της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης αγνόησαν παντελώς τους πολύτεκνους και πέραν αυτού αγνοήθηκαν εκείνοι που δεν έχουν παιδιά.

«Η πλειονότητα των πολυτέκνων έχει ζημιώσει σοβαρά από τις πρόνοιες της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης καθώς αφαιρέθηκαν σημαντικά αιτήματα που για σειρά ετών αποτελούσαν κεκτημένα για την τάξη των πολυτέκνων», παρατήρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος εξέφρασε διαφωνία του κόμματος του σε σχέση με την απόλυτη θέση που διατυπώνει ο Σύνδεσμος. Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι στην νέα φορολογική μεταρρύθμιση προβλέπονται σημαντικά ωφελήματα για τους πολυτέκνους πλην όμως, συνέχισε, το ΑΚΕΛ θα μελετήσει το υπόμνημα του Συνδέσμου Πολυτέκνων με στόχο να διορθωθούν κάποια λάθη που ενδεχομένως έχουν γίνει από την νομοθετική εξουσία.

Άξονας των αιτημάτων του Συνδέσμου Πολυτέκνων είναι η διαφωνία του με τα εισοδηματικά κριτήρια που έχει θεσπίσει η βουλή όπως επίσης και η μείωση του ορίου ηλικίας που ένα τέκνο δικαιούται το σχετικό επίδομα.