You are here

Το ΔΗΚΟ ψηφίζει Αναστασιάδη

28/09/2012 07:10
Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ με ποσοστό 80,6% αποφάσισε όπως στηρίξει στις προεδρικές εκλογές του 2013 την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη στη βάση των τεσσάρων εγγράφων (περιγράμματα πολιτικής) στο κυπριακό, την οικονομία, την ενέργεια και τη μεταρρύθμιση του κράτους και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών που συμφωνήθηκαν μεταξύ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.

Υστερα από πέραν των επτά ωρών συνεδρία που ήταν προγραμματισμένη στις 4 και άρχισε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, σε ανοικτή ψηφοφορία που διεξήχθη στην παρουσία 145 μελών, αποφάσισε με 117 ψήφους υπέρ, 26 εναντίον και δύο αποχές, όπως στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής κατατέθηκαν και εννέα επιστολές μελών που απουσίαζαν από τη συνεδρία και στήριζαν την απόφαση της Γραμματείας.

Οι επιστολές αν και λήφθηκαν υπόψη, δεν προσμέτρησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησε με την αρχική τοποθέτηση του Προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν, ενώ ακολούθως τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το λόγο πήραν έπειτα 40 περίπου ομιλητές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και η Γραμματεία του κόμματος, ενώ η συνεδρία έληξε με τη δευτερολογία του Προέδρου σε έντονο ύφος.

Πριν την τελική ψηφοφορία διεξήχθη άλλη ψηφοφορία για το κατά πόσον θα γινόταν ανοικτή ή μυστική καταμέτρηση των ψήφων.

Τελικά αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί ανοικτή ψηφοφορία.