You are here

ΔΗΣΥ: Ψήφος κατά συνείδηση η συνεννόηση με ΠτΔ

07/02/2023 21:07

Συνεννόηση για ψήφο κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, υπήρξε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως αναφέρεται σε γραπτό κείμενο που διάβασε κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακόμα απόφαση πολιτικού γραφείου και αφού έχει διαβαστεί από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ μια συνεννόηση που υπήρξε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ψήφο κατά συνείδηση.

Ο κ. Φαίδωνος πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση που έχει μέχρι στιγμής διεξαχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που έχουν ανέβει στο βήμα τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη και της αποστασίας. Είπε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί μία ή δύο αντίθετες απόψεις και οι υπόλοιπες είναι κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ υπάρχουν και αρκετές φωνές, όπως είπε, υπέρ της στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ακόμη και αυτοί που τοποθετούνται υπέρ της κατά συνείδησης ψήφου, πρόσθεσε, δηλώνουν κατά της αποστασία και κατά των αποστατών.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι θα ήταν προτιμότερο η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου να ήταν ανοιχτή ώστε να γίνει καλύτερα η πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο θέμα Μαυρογιάννης ή Χριστοδουλίδη.

Ενταση και αποδοκιμασία Προδρόμου

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, όταν κάποια στιγμή εξήλθε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος αποδοκιμάστηκε και γιουχαΐστηκε από μέλη του ΔΗΣΥ που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα.

Ο κ. Προδρόμου είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τον αποκλεισμό του Αβέρωφ Νεοφύτου στον πρώτο γύρο των εκλογών.