You are here

Είδε τον Κληρίδη - Στα κατεχόμενα τώρα ο Ντε Σότο

10/12/2002 17:20
Συνομιλητής των ΗΕ ο Εργκούν Ολγκούν

Έληξε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο η δεύτερη για σήμερα συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο Άλβαρο Ντε Σότο μεταβαίνει σε λίγο στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με το σύμβουλο του Ραούφ Ντενκτάς, Εργκούν Ολγκούν, αφού σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Τ/κ ηγέτης παρουσίασε φλεγμονή στους πνεύμονες του και αύριο αναχωρεί εσπευσμένα για την Άγκυρα για να εισαχθεί σε νοσοκομείο προκείμενου να αντιμετωπισθεί το νέο πρόβλημα υγείας.

Πάντως, ο Ραούφ Ντενκτάς πρόλαβε να επικρίνει το αναθεωρημένο έγγραφο του ΟΗΕ μιλώντας σε συλλαλητήριο που διοργανώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στα κατεχόμενα με σκοπό την καταδίκη του αρχικού σχεδίου λύσης που υπέβαλε ο Κόφι Άναν.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συνομιλητής πλέον του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα είναι ο σύμβουλος του Ντενκτάς, Εργκούν Ολγκούν, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μεταβεί και στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης εκπροσωπώντας την Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ερωτηθείς πάντως ο Άλβαρο Ντε Σότο μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Κληρίδη κατά πόσο το σχέδιο αυτό αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση ή πρέπει να γίνει αποδεκτό ως έχει ο κ. Ντε Σότο απάντησε πως αυτό εξαρτάται και από τις δύο πλευρές.

Του Κυριάκου Κυριακίδη