You are here

Ενημερώθηκε η Σπέχαρ για τουρκικές παραβιάσεις σε ΑΟΖ

10/07/2019 10:51

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ήγειρε την Τετάρτη τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που είχε με την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπεχαρ, στην οικία του, στη Λεμεσό.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. Σπεχαρ συναντήθηκαν με αντικείμενο την επικείμενη έκθεση που υποβάλλεται από τον γγ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με την ειρηνευτική δύναμη, προσχέδιο της οποίας δίνεται σήμερα στα μόνιμα μέλη του ΣΑ.
 
«Ο πρόεδρος ήγειρε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία στην περιοχή μας, τις παραβιάσεις που γίνονται στη θάλασσα, στα χωρικά ύδατα, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέργειες οι οποίες σίγουρα παρεμποδίζουν τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού», είπε ο κ. Προδρόμου.
 

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδήλωσε στη συνάντηση και την ετοιμότητα του για να έχει το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και είδα ότι είναι καλά. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Το απόγευμα θα δω και τον κ. Ακκιντζί», ανέφερε η κ. Σπέχαρ, σε σύντομη δήλωσή της.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου, Κυριάκος Κούρος.