You are here

Ενισχύονται οι σχέσεις με ΗΠΑ

07/11/2018 17:42

Εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ανακοίνωση για τη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η γραπτή δήλωση αναφέρει «ότι οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η σχέση ΗΠΑ- Κυπριακής Δημοκρατίας και χαιρέτισαν την υπογραφή από τον Υπουργό Εξωτερικών Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό Γουές Μίτσελ δήλωσης προθέσεων για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ασφαλείας».

Επισημαίνεται ότι «η δήλωση προθέσεων θα προωθήσει τα κοινά συμφέροντα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και στα σύνορα και στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας».

 Ο κ. Πομπέο «επιβεβαίωσε τη μακρόχρονη αμερικανική πολιτική για τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις κυπριακής ιδιοκτησίας προσπάθειες που διεξάγονται με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα ωφελήσει όλους τους Κυπρίους».