You are here

Επαφές Δένδια στην Κύπρο

28/07/2022 07:27

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη αναμένεται να φτάσει σήμερα Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Αφού συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Μακαριώτατο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β', στις 11πμ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ Λευκωσίας – Αθήνας. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα επόμενα βήματα της Κύπρου και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ακολούθως θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Επικεφαλής των Διπλωματικών Αποστολών της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία.

Στις 13:00 θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού των δύο χωρών.

Αναμένεται δε να εστιάσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό - ενόψει και της επικείμενης νέας Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ζητήματα ΕΕ και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά την παραμονή του στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις, διαδοχικά, με τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.