You are here

Επαφές Α. Δημητρίου στην Αθήνα

08/10/2021 10:30

Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη και επαφές με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία μεταβαίνει την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της κ. Δημητρίου ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της, ο οποίος και θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή της.

Η κ. Δημητρίου θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εξάλλου και με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Συγγενών Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας.

Με απόφαση της Προέδρου της Βουλής και σε συνεννόηση με τη φιλοξενούσα χώρα, χρηματικό ποσό που προοριζόταν για την αγορά δώρων, τα οποία θα προσφέρονταν από την κ. Δημητρίου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της, θα διατεθεί, κατά ένα μέρος, ως χρηματική εισφορά, στο «Ελπίδα - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» και, το υπόλοιπο ποσό, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες - θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στους 19 ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Ελλάδος.

Την εισφορά της Βουλής των Αντιπροσώπων στο «Ελπίδα - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» θα παραδώσει η κ. Δημητρίου στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε συνάντησή τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ».

Η Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει επίσης προσωπικά την εισφορά στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Αθήνας, κατά την εκεί επίσκεψή της, στην παρουσία της Υφυπουργού για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα.

Η κ. Δημητρίου επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου.