You are here

Επαφές Υπουργού Εσωτερικών στο Λονδίνο για Brexit

17/01/2020 14:18

Το Brexit ήταν στο επίκεντρο συναντήσεων του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στο Λονδίνο.

Την Πέμπτη είχε συναντήσεις με τον Υπουργό για θέματα ασφάλειας και Brexit Μπράντον Λιούις καθώς και με τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Κρίστοφερ Πίντσερ, με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά την υλοποίηση του Brexit.

Κατά τις συναντήσεις, ο κ. Νουρής επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου για μια εφ’ όλης της ύλης συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για την υιοθέτηση πολιτικών αμοιβαιότητας για τους Κύπριους που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατ’ αναλογία με τα δικαιώματα που το Ηνωμένο Βασίλειο διεκδικεί ενόψει Brexit για τους διαμένοντες πολίτες του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι δύο Βρετανοί υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους για αμοιβαία συνεργασία των δύο χωρών, ενώ επαναβεβαίωσαν τη σταθερή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιαίτερα σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τις ηγεσίες της ΠΟΜΑΚ και της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου στις οποίες εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της Κυβέρνησης στα ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια. 

Στην παρουσία της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών  Σόφης Μιχαηλίδου, ο κ. Νουρής εισηγήθηκε τη διενέργεια εκτεταμένης εκστρατείας ενημέρωσης των Κυπρίων που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την έγκαιρη εγγραφή τους στο EU Settlement Scheme μέσω συνεργασίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.